sparvis.blogg.se

2013-01-22
23:20:00

Allergi [X] - Nästa problem.
Ett tipps för alla er därute som vill skaffa ett djur, detta handlar inte bara om fåglar utan att skaffa djur över huvudtaget.
Vem är det som inte känner till något som blir allt vanligare? - Allergier!!!
Man kan vara allergisk mot mat, parfym, grönsaker, frukter, årstider, skolan, pollen, damm, medicin, laktos, glukos och egentligen lite allt möjligt. Lika så kan man vara allergisk mot olika djur - eller bättre sagt djurens päls och de små saker som lever i pälsen!
Om du vill skaffa ett djur kolla upp om du är allergisk. Det finns tester man kan göra i apoteket eller så fråga du helt enkelt på vårdcentralen. Även om allergier kan förändras så vet du hur läget ser ut för dig just nu.
Till exempel kan det vara så att det inte visas någon reaktion på katt dock när du väl gosa med din katt varje dag så kan du få en allergi även senare. Det funkar också tvärtom: om du är känslig för hund och leker mad den varje dag kan allergien också minska eller till och med försvinna. Detta är inget man kan garantera för hur det kommer bli för just dig! En allergitest skydda dig ej för att få en allergi, den gör inte heller att en allergi förbättras - men du kommer i alla fall få reda på hur läget ser ut just nu!

Hos oss är det i alla fall så att Johan tyvärr har en del allergier. Vilket inte är något kul: man kan inte äta vad som helst och det kan till och med vara hotande för dig om någon äter nåt bredvid dig som du inte tål. Allergier är inget att leka med, verkligen! :(
Då vi vet att han är väldigt känslig (självklart borde du även testa dig annars, bara för att vara säker!) bestämde vi att han skulle ringa vårdcentralen och boka tid för allergitest. Jag kunde ju verkligen inte vänta på resultatet var nästan mer intresserat i hur det kommer bli än han själv.
Första han skulle göra var ett så kallad pricktest: då sticker de med små nålar i armen. Nålarna har olika ämnen som då kommer föras över till din hud/blod. Sedan får du vänta ett tag, kanske en halvtimme. Därefter markerar de på vad och hur mycket som man reagerat på. När han var klar med testet och berättade till mig vad de gjorde så var det spännande. Jag trodde att vi skulle veta svaret nu. Men då berättade Johan att de inte kunde testa på fåglar. De gör inte det på pricktest.
Tydligen säger de att det inte är så vanlig och därför görs det bara med blodprov som skickas in för labbundersökningar. Blodet skulle skickas till Malmö eller Ljungby. De sa att det kunde dröja upp till 2 veckor för resultatet. Ni kan nog tänka er hur nervös jag var för svaret. Frågade varje dag minst 3 gånger om han hade hört något av de ännu...
En och en halv vecka senare (nu var det november)
Jaaaaaaaaaaaaaaa! Vi fick det svaret vi hoppades på. :D
JOHAN VAR EJ ALLERGISK!!! - Allergi, NEJ tack! :)
Allergi [X]
Nu kunde vi börja planera på riktigt...
Taggar: allergi, allergimottagning, apotek, blod, blodprov, djur, frukt, grönsak, hjälp, hund, insekter, katt, labb, läkare, malmö, mat, medicin, mottagning, parfym, pollen, pricktest, päls, spännande, tobak, vårdcentral;

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: