sparvis.blogg.se

2013-05-15
16:15:00

elefanter i Växjö stan
en helt vanlig dag på väg tilö tandläkaren.träffade på dessa två stora giganter. trodde först att jag drömde eller så.men sedan kom jag på att det är någon circus i stan just nu.

2013-05-10
12:40:00

Studentoutfits sista inköp
Var en runda till på Samarkand och köpte de två sista plagg och skor till studentoutfiten.
 
Ett par vita tygskor från Race Marine.
Alltså köpt på Stadium för 199:-
Tyckte de var fina och enkla. Bra student och sommarskor.
Ville ej har några klackar heller då jag inte vill slå ihjäl mig själv när jag full av entusiasm springer ut i full fart från Katedral den 13:e Juni ;)
 
Sedan vita underkläder.
Båda plagg från H&M.
BH för 99:-
Och trosorna är från ett sådan trepack hipstar som är typiskt för H&M. 79:-

2013-05-10
12:35:00

Super framsteg med tämjningen!!! :D
För att ge er nya uppdateringar om hur det går med våra gojor.
 
 
De senaste 4 dagar har vi provat en ny strategi för tämjning. Visst har de hela tiden och med varje dag visat framsteg i att de blivit mycket mindre rädda och lita mera på oss men nu tänkte vi prova med en ny teknik.
Länken nedan ledar er till en sida där ni kan läsa om hur man gör i detalj.
Hur får man en burfågel tam? 
 
 
Kortfattat så lägger man en bit kirskolv i handen. Stoppa in den i buren. Först närmast dörren. Sedan successivt närmare fågeln. Man får först röra på handen och flytta den närmare fågeln när de är helt lugna, sträcker på sig eller putsar sig. Däremellan skall man ta ut handen för att fåglarna ska kunna pausa. Det är ju ändå ansträngande för de med. I alla fall läs länken för dataljerade förklaring.
I slutet av förklaring stod det att det brukar ta 3-4 dagar tills de blivit "handtama". Jag tyckte det lät alldeles för kort tid. Hur ska en burfågel som efter beskrivning från början inte var tam alls blir tam sååååå fort?
 
Upptäckt att man även kan gå runt på soffan. Det var super spännande för våra små två vänner!
Och sedan upptäckte man även att det går att sitter i fönstret och solar och kollar ut!
 
Men men utan några fördomar började jag jobba efter beskrivningen tillsammans med mina småttingar. Och se där: Redan efter andra dagen åt de jätte bra ur handen. Hade aldrig trott att det går så fort!
Och ännu mer chockad så hoppade Lucky in i min hand redan dag 3! Jag blev så himla glad och rörd av den underbara känslan att känna hans 35g i min hand att jag blivit tårögd. En sån otrolig känsla verkligen!!!
 
 
Tror det eller ej: en minut efter vi tog denna bilden så hande jag två fåglar i handen!
åååååh vilken känsla! Hade aldrig trott att det går såhär fort som sagt!!! :D
De senaste två dagarna har jag tagit den vanliga fröblandningen i handen istället för hirs och det tyckte de var super rolig. Krafsade runt i handen tills alla frön var toma. :*) 
ÄLSKAR ATT HA HUSDJUR HELT ENKELT! :D
Papegojor är helt underbara <3
 
Här några underhållande videos! :D
 
 

2013-05-05
17:41:00

En söndag "morgon"
När jag vaknade idag var klockan redan 12. Kanske bevisa att jag verkligen behövde återhämtning i helgen?
I alla fallv ar jag jätte sugen på kokt ägg till frukost.
Jag vet egentligen onödig med frukost när klockan redan är tolv. Men helt ärligt så är frukost min favorit måltid så personligen så hoppar jag hellre lunchen än frukosten. Vill säga: går jag upp sent äter jag frukost och ingen lunch sedan lite tidigare middags.
Läste att även våra underbara fåglar får äta kokt ägg. Så de fick en bit.
Jag vet, känns lite kanibalt att fåglar äter ägg, haha!
Men de verkade tycka att det var gott!
 
Sedan blev det en kopp te. Min favorit Blue Fruit från Lipton. MUMS!
 
 
Igår på lördag var vi på Grand Samarkand och köpte skor och underkläder för studentoutfiten.
Ska lägga upp biler på det sen.
 
Men nu är det strax dags för dagens träningen efter gårdagens vilodag.
Brodern är på väg.
Uppdatering kommer sen! :)

2013-05-05
17:34:53

Fredags träning
Körde uppvärmning på ett lite annat sätt denna gången.
Först löpbandet i 10min med 6 km/h.
Vet att det inte är särskild snabbt men har man problem med höften som jag har,
då får man egentligen inte springa. Med träningen vill jag även bygga upp musklarna som håller i höftleden för att minska mina höft besvär. I alla fall så ska jag inte springa. Men i och med att jag försöker träna upp mig inför att göra om coopertestet måste jag öva på springa ändå. Därför var det en bra början med att gå lite fortare och därmed börja vänja kroppen.
Sedan körde jag 10min på CrossTrainern i hastigheten 12-13km/h.
 
Nu var det dags för lite armträning.
Bilderna för att visa er vilka övningar jag gjort lånade jag från Windows 8 programmet GymGuide
 
Biceps curl
15 x 3 med 6 kg hantlar
 
Triceps dumbbell kickback
12 x 3 med 5 kg hantlar
 
Hammer curl
3 x 15 med 5kg hantlar
 
Wrist curl för träning av underarmens översida
3 x 15 med 4kg hantlar
 
Wrist curl för träning av underarmens undersida
3 x 15 med 4kg hantlar
 
Triceps pushdown
3 x 15 med 13kg tyngd

2013-05-03
14:40:00

Torsdags pass
kände jag fortfarande av tränungsvärken i låren. så var osäker om jag orkade 20min. men istället ville jag bevisa till mig själv att jag kan klara 30min på CrossTrainer. så jag körde 30min med 10-11km/h med tyngden 8. det varalltaå lite långsammare tempo än vanligt men 10 min längre. och det gick utmärkt :D var jätte varm och svettig efteråt men inte alls lika trött som jag förr brukade vara efter 5! känns underbart!!! sedan blev det en ryggpass. 3x15 med 13kg 3x15 med 15kg 3x15 med 12, 5kg3x15 med 50kgsedan körde jag även den där man går ner och upp med hela överkroppen med 2, 5kg extra vikt i handen. 3x15och som jag gillar att kalla den pingvinen! ligger på mage och medans man lyftar upp överkroppen drar bak över ryggen utsträckta armar. nästan som en simövning. :) 3x15därefter något jätte viktigt!!!stretchning!:) känner idag någon lätt träbingsvärk i ryggen. så verkade som ett bra pass :)snart bär det av till fredagens pass! blir nog ett armpass för mig idag då!:)

2013-05-01
14:39:00

Första maj
Otroligt skönt att kunnat sova tills man vaknar av sig själv istället för en pipande väckaklocka idag.
Ännu skönare att ha vilodag idag, i alla fall på grund av träningsvärken i låren. Annars hade jag inte sagt nej, men det är ju så viktigt med vilodagarna. Men personligt tycker jag verkligen att 2 räcker. haha :) Jag som aldrig trodde mig vara en tränings människa, haha! :D
 
Nu är det alltså maj. Idag skiner solen, hoppas att den är kvar och att det slutar blåsa nu med. DET ÄR JU FAKTISKT MAJ NU! :o
 
Nu sitter jag med det tråkigast av allt: Skriva projektarbete.
Känns ändå skönt att man äntligen tagit tag i detta. Någon gång måste det ju också bli klart och man aldrig börjar är det inte så lätt att bli klar :P eller hur?
 
 
Mitt projekt arbete handlar om min tid på Röda Korset som Läxhjälpare. Gud, va roligt vi har haft! Dumt att själva skrivandet av rapporten inte är lika kul! :P
 
Då sitter jag här på Johans PC och är duktig ock skriva medan fåglarna flyger runt i rummet och kvittrar lugnande.
Älsklingen kollade på någon film och har nu somnat i soffan. Jaja, livet är inte så lätt när ens dator är upptagen huh? ^^

2013-05-01
00:02:00

Min valborg
Idag gick jag i skolan till kl 2.Fick reda på att mitt samhälles prov (som jag trodde vi skulle skriva en dag senare än vad vi faktiskt gjorde, och därmed inte var helt klart med plugget.) att jag fick VG+ och därmed 3poäng från MVG.! Man kan knappt tro att jag hatade samhälle i skolan i mitt hemland och här får jag super bra betyg. haha :DÄven mitt betyg av muntliga nationella i svenskan (gjorde det i fredags) fick jag reda på: det blev ett MVG!!!! Nu är bara frågan: ta chansen, läsa en till bok och lite novella som sedan ska betygsättas och får ett MVG i slutbetyg eller skita i det och koncentrera sig på resten av plugget och nöja sig med ett VG??!?!?!?
 
Sedan så var Johan och jag och körde ett pass på gymmet. Jag körde istället för 20min uppvärming 2, 4km (som coopertestet) klarade det på CrossTrainern i 12:26 min så det var uppvärmingen. Och ändå ganska okej tod för mig tycker jag :P
Sedan så körde jag lett litet magpass.
Raka sittups på maskinen 3×15
Snea situps 20 x 3 och istället för paus Luftcykling i 30sek x 3
Benlyft i 4 nivåer neråt x håller 10sek i varje läge x 3
Varför jag inte körde den vanliga uppvärming är för jag kände mig rätt seg idag samt super (skön) träningsvärk i låren från gårdagens benpass.
Efter träning blev det en sväng till MediaMarkt och köpa hörlurar. Det blev ett par Urbanears in-ears i färgen Petrol (typ turkos). Super snygga och jätte bra ljud tycker jag. Priset var också helt okej med 249:- Kr.
Hoppas på att kunna bjuda på en iPod Nano 6:e Generation snart med på tradera. Så super smidigt på träningen med musik i en liten fyrkant som man kan klippa på t-shirten osv. Ingen av mina träningsbyxor har fickor så vore super smidig känner jag :)
Älsklingens är redan på väg. Får se om och när det blir en för min del :D
Därefter blev det en slapp inledning av kvällen. Och vid 21:20 var vi på SF Bio och kollade Iron Man 3. Damn, vilken film! :D super spännande med en bra blandning av skämt och humor. Underbar och rekommanderas verkligen!:DÄven om man är ledig imon bleb det nog läggdags snart för mig i alla fall. Imorgon ska man nämligen ta tag ordentlig i Projektarbetes skriving och plugg inför olika prov. Hoppas på att man hinner med en hel del!Och med det, Godnatt med er!:)