sparvis.blogg.se

2013-04-05
21:12:00

Första flygturen utanför buren!
 
Idag kunde vi inte hålla oss längre. Vi bara kunde inte annars än att öppna dörrarna för våra godingar för första gången idag. Jag kan ju verkligen säga att det ändå märks lite att Lucky är några veckor (nästan en månad till och med) yngre än Falco. Jag menar alltså att det märks i flygtekniken. Lucky är lite mera klantig och flyger in i grejer o så där. Men visst, de är ute för första gången. Känner inte till alla ställen där dem kan landa och så vidare.
Vi har en sådan vävnadtapet. Ser ganska rolig ut när Lucky ibland landar mitt på väggen och håller fast sig i vävnaden.
Nästa steget blir det att försöka mata de lite godis (vill säga hirskolv) ur handen. De är fortfarande rätt så skrämda om man tar in handen i burne för att sätta in nåt eller ta ut nåt men men... De har redan blivit jätte duktiga. Vi kan komma nära buren och sånt där utan att de skräms eller rör på sig. Sedan att de vågat komma ut idag med. Duktiga pojkar! :)
Man så verkligen på de att det var gott att kunna flyga lite längre och komma ut och rörs på sig ordentligt. Det enda som var lite svårt var som sagt hitta ställen där man kan landa.
Och nu ska ni få se några bilder från första flygturen utanför buren. :D
 
Först så lägger man en hirskolv på öppningen. Självklart kan man inte motstå en sådan god måltid. När de råkade drar ner kolven i buren och en föll i botten skrämdes dem. Resultatet var att de flög upp och fattade att de var nåt som var annorlunda: Jo, de var utanför buren!
 
Sedan så gällde det att hitta ett ställde där man kan landa. En plats högt upp så man kan se allt och alla och sedan ska den tydligen inte vara för hal heller. Det fick nämligen Falco fatta direkt att det är för halt att landa på lampan, haha (stackarn!). Men vad är en bättre plats än rollgardinen? :)
 
 
Så klart vill man ju också vara nära varandra för att inte vara ensam i denna nya upplevelsen. Var ganska gulligt först när de landade på var sitt ställe och ropade till varandra. Flög den ena upp så gjorde den andra det med. Och sen gällde det att hitta en plats där man kan sitta tillsammans. Och det kunde man ju på gradinrollen i alla fall. Så de satt där rätt mycket för att de märkt att det gick bra att vara.
 
 
Lucky upptäckte även att det går bra att sitta på ljusslingan, haha :) Sedan försökte han klättra uppåt mot Falco men gled tillbaka för att det var rätt så halt. Lille gose! :)
 
 
Det var även skönt att hitta "hem" till buren igen för att kunna vila upp för nästa rundan. Dessutom var det ju super kul att klättra runt på själva buren också.
 
 
Man kan ju även landa på fläktskåpet och har en bra utsikt på allt som händer i rummet. Där uppe på brödet satt han nog i nästan 20min och gnisslade med näbben. För er som inte vet vad det betyder (det kollade vi också först upp för några dagar sen för att vi ville veta varför de gör så): Fåglarna brukar gnissla med näbben innan de ska sova och även när de trivs och känner sig trygga. Underbar att veta det! Då de gnisslar rätt ofta sedan dem kommit hem till oss, hihi.
 
Taggar: flyga, första flygrundan, papegoja friflug, premiär, utanför buren;

Kommentarer:
#1: Ingunn

Hei =)
Så fine de er begge to , det gikk fort med at du kunne slippe de ut , fant de tilbake til buret fort eller tok det lang tid ???
Nå har jeg fått min to hjem =)

Svar: Det var rätt roligt. Först förstod de inte riktigt vad som hänge, bara att de plötsligt kunde flyga längre sträckor. Men de hittade rätt snabbt tillbaka och klättrade runt på buren. Kan det varit ungefär 15 minuter? om ens det... Nu släpper vi ut de nästan varje dag. Eller i alla fall öppnar buren så att de själva får välja om, när och hur länge de vill komma ut. :)
Jennyy Fjärilsdotter

2013-04-14 @ 20:07:30
#2: Ingunn

Hei =)
Så roligt at de tør og fly ut alt og de går inn selv ?
Har blitt så bettat av disse små lekkre fuglene =)
Hilsen ingunn

2013-04-15 @ 21:07:41
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: