sparvis.blogg.se

2013-04-02
18:30:00

Äntligen hemma!
På natten från söndag till måndag kom vi hem från en veckers semester i Tyskland. Och ven hade vi med oss? Precis! Lucky och Falco. Äntligen våra på riktigt :)De stackare fick vara i en liten transportbur i 14h. Och 4h av dem helt själve nere i bilen på färjan.
.
På bilderna ser ni våra gullingar i transport buren.
.
Ungefär vid klockan halv två på natten var vi då framme i hemmet. Då blev det först att bära upp all packning. Tur att vi fått hem buren innan. Hade vi behövt att bygga upp den då med hade det inte varit roligt för fåglarna alls ju.I alla fall har vi tagit fram resten av tillbehöret. Pinnar, gunga, bokspån för botten och mineralstenar. Jag kommer lägga upp bilder på hur vi inredat buren någon annan dag.När vi efter en liten stund var klara med inredningen ställde vi in transportkistan i buren och öppnade dörren för att de skulle få gå ut av sig själva.
.
Vi väntade nog i en halv timme för att kolla om vi får se när de kommer ut. Dock tyvärr gjorde de inte det och vi gick och la oss. Så klart var det några svaga ljus tända under natten så att de skulle kunna se var de hamnat.På morgonen (på måndag alltså) smygde jag fram för att kolla runt höret och se om de kommit ut ännu. Konstig nog var de inte det. Så Jag öppnade dörren och gick långsant emot kistan och nästan direkt flög Falco ut. Så jag drog genast tillbaka handen och stängde buren.
Efteråt så jag dock att de måste varit ute på natten. Åtminstone på botten de någon hade ätit en den på hirskolven vi lagt där.Sedan drog det bara några minuter tills även Lucky kom ur kistan.

Vi satt nog hela morgonen och bara kollade på fåglarna. Först satt de i drygt en halv timme längst bort på den pinnen och knappast rörde på sig. Man la nästan direkt märke till att Falco är modigare då det alltid var han som först flög på de olika pinnar och hittade matskålen. Lucky följde dock direkt efter honom hela tiden första dagen. Det kanske är för att Falco är några veckor äldre än Lucky.Efter en längre stund upptäckte Falco gungan. Man såg att han genast tyckte om den. Hoppade fram och tillbaka på den. Väldigt underhållande att se en nyfiken dock lite mer försiktig Lucky att glo på gungan och förbereda inför att hoppa upp och sedan inte våga ändå. Efter ett tag vågade han och tyckte om det super mycket.

Senare på eftermiddagen upptäckte de att man visst får plats i gungan samtidigt. 
Och då var det ju klart att detta är favoritplatsen. Jag slog vad om att de skulle sova i den. Och vem hade rätt? ;)
Taggar: bur, fegis, färja, första natten, kista, lång resa, modig, nyfiken, resa, sparv, sparvis, sparvpapegoja, sparvpojkar, stenaline, storebror, transport, transportbur, transportburkista, trasportkista, tyskland;

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: